Hoorapparaten van topkwaliteit - Hoorcentrum Orena

Hoorapparaten van topkwaliteit

Er zijn heel wat types hoorapparaten, van onopvallend tot zelfs onzichtbaar, en dat voor elk budget. Het belangrijkste is natuurlijk dat je goed hoort. Hier vind je een overzicht van onze hoortoestellen.

Hoe werkt een gehoorapparaat?

Elk modern hoorapparaat bevat een microfoontje die geluiden opvangt. In het toestel zit ook een chip die het onderscheid tussen zachte en harde geluiden kan maken. Zachte geluiden worden versterkt en harde geluiden worden onderdrukt. Hoe geavanceerder het hoorapparaat, hoe beter de kwaliteit van het geluid en hoe beter je dus zal horen.

Welk hoorapparaat kopen?

Als expert in ons vak hebben we eerder reeds al onze kennis en ervaring gebundeld in een diepgaand artikel waarin we de beste hoorapparaten van 2022 bespreken.

Omdat iedereen uniek is en elke situatie anders, is het belangrijk om goed te bekijken welk hoorapparaat best bij jou past. Daarom staan onze gediplomeerde audiologen altijd voor je klaar om je met raad en daad bij te staan. Maak snel een afspraak bij jou in de buurt.

signia soorten hoorapparaat achter het oor aho jonge man

Welke soorten hoorapparaten zijn er?

Er zijn heel wat soorten hoorapparaten. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende types met de belangrijkste eigenschappen. Zo krijg je onmiddellijk een idee van waar je je aan kan verwachten.

Het Achter-het-oor hoortoestel

Een achter-het-oor-hoorapparaat heeft een op maat gemaakt oorstukje of een universeel slangetje met een speciaal dopje voor in het oor. Geluiden worden vanuit het toestel achter het oor via een oorstukje of slangetje naar je oor geleid.

Geschikt voor alle gradaties van gehoorverlies.

signia soorten hoorapparaat achter het oor aho jonge man

Luidspreker-in-het-oor hoortoestel

Bij een hoortoestel met een luidspreker in het oor wordt het toestel achter je oor geplaatst. Het grote verschil met een klassiek hoorapparaat, is weliswaar dat het geluid rechtstreeks in je oor wordt binnengebracht.

Geschikt voor alle gradaties van gehoorverlies

signia soorten hoorapparaat luidspreker in het oor

Onzichtbaar hoortoestel

Dit hoorapparaat wordt ook wel een in-het-oor hoortoestel genoemd en is vaak niet zichtbaar voor mensen in je omgeving. Vanwege het kleine formaat van deze toestellen is er wel minder versterking mogelijk. Deze hoortoestellen worden op maat gemaakt en zijn in verschillende formaten beschikbaar.

Hoorapparaten die in het oor geplaatst worden bevinden zich vooraan in de gehoorgang. Hoortoestellen die dieper in de gehoorgang geplaatst worden, zitten volledig in de gehoorgang en zijn quasi onzichtbaar.

  • Geschikt voor licht tot matig gehoorverlies
  • Niet geschikt voor personen met ernstig gehoorverlies

Hoorapparaat afstellen op jouw gehoor

De software van de fabrikanten is gemaakt voor een “universeel oor”. Iedereen is echter uniek en dat geldt ook voor het gehoor. Om de toestellen zo fijn mogelijk op het gehoor in te stellen, gebruiken wij speciale meetapparatuur.

  • Met onze speciale verificatie-apparatuur, kunnen wij opmeten wat er effectief aan het trommelvlies wordt doorgegeven.
  • Daardoor kunnen wij de foutmarge drastisch naar beneden halen en komen wij tot een uiterst accurate hoortoestelaanpassing.
  • Het is de objectieve manier om de werking van een hoortoestel te verifiëren.

Uiteraard is jouw persoonlijke ervaring de belangrijkste! Daarom gebruiken we nog subjectieve metingen in onze geluidsarme cabine. Wanneer we dit allemaal samenbrengen, komen we tot een uiterst accurate en aangename ervaring en kan je met een gerust hart verder.

Gratis proefperiode

We gaan niet alleen samen met jou op zoek naar het meest geschikte hoorapparaat, je krijgt ook de kans om het helemaal gratis uit te testen tijdens een vrijblijvende proefperiode.

Openingsuren

Om je van de beste service te voorzien werkt jouw persoonlijke Orena audioloog enkel op afspraak.

Service aan huis

Voor mensen die moeilijker te been zijn of wat verder wonen, komen wij gratis aan huis.

In samenwerking met

Maak een
afspraak

Maak een afspraak bij jouw persoonlijke audioloog door te bellen naar het nummer 0471 79 37 46 of via onderstaande link.

Service aan huis

Je persoonlijke audioloog aan huis

Is het moeilijk om tot bij ons te komen of heb je een dringende hulpvraag? Doe dan beroep op onze vliegende audiologen. Ze komen helemaal gratis bij je aan huis.

De one-stop-shop

Niet enkel voor gehoorproblemen

Je vindt Orena steeds in combinatie met een Orthoshop die op zijn beurt verbonden is aan een lokale thuiszorgapotheker. Op die manier bieden we je diverse medische zorgen onder één dak.

De one-stop-shop voor jouw gezondheidszorg

Orena is de gehoorpartner van OrthoShop. Al onze service centra zijn verbonden aan een OrthoShop. Daarom ben je naast hoorzorg ook aan het juiste adres voor thuiszorg, orthopedische -en mobiliteitshulpmiddelen.

logo orena

Algemeen nr: 09 310 86 16
Direct contact audioloog: 0471 79 37 46

Email: info@orena.be

© 2020 Orena. Alle rechten voorbehouden — Website door North Digital. Cookieverklaring – Privacyverklaring

Afspraak maken

Laat je gegevens hier na en wij bellen je terug voor een afspraak.