Hoeveel kost een gehoorapparaat? - Hoorcentrum Orena
audioloog past hoorapparaat bij vrouw in hoorcentrum

Hoeveel kost een gehoorapparaat?

Hoeveel kost een gehoorapparaat? 1600 900 Hoorcentrum Orena

Hoeveel kost een gehoorapparaat?

Hoortoestellen zijn tegenwoordig compact, comfortabel en bieden veel functies. Maar hoeveel kost een gehoorapparaat nu? Is een duur apparaat daarom per se beter? En wat bepaalt dan de prijs van zo’n toestel?

Wanneer je een gehoorapparaat wil aankopen, krijg je al snel te maken met uiteenlopende prijzen. Bovendien maakt het aanbod van verschillende soorten apparaten en functies de vergelijking er niet makkelijker op. De modellen waaruit je kan kiezen, zijn heel uitgebreid. Welk hoorapparaat bij jou past, hangt af van heel wat factoren. Bovendien verschilt ook de mate waarin je service ontvangt van hoorcentrum tot hoorcentrum.

Wat bepaalt de prijs van een hoortoestel?

In het algemeen wordt de prijs van een hoortoestel bepaald door:

  • de mate van jouw gehoorverlies en dus de sterkte van het apparaat dat jij nodig hebt
  • wat jij belangrijk vindt aan het hoorapparaat
  • de functies en modellen die daarbij horen
  • het servicepakket dat is inbegrepen
  • en de eigen bijdrage.

Hoorapparaten variëren in grootte, kleur en speciale functies. Maar hoe kies je nu een gehoorapparaat dat het meest voor jou geschikt is? Hieronder bespreken we de bepalende factoren die meespelen bij het kiezen van het perfecte hoorapparaat.

widex evoke hoortoestel aanpassen via smartphone app man

De mate en vorm van je gehoorverlies

Elk gehoor is anders. Afhankelijk van de mate en de vorm van het gehoorverlies komen verschillende toestellen in aanmerking. Daarom stelt je audioloog het gehoorapparaat nauwkeurig af op jouw eigen gehoor.

Welke functionaliteiten passen bij je levensstijl

Een tweede factor die de keuze, en dus ook de prijs, van je hoortoestel sterk beïnvloedt, is je levensstijl. Wat verwacht je zelf van het gehoorapparaat? In welke situaties kom je vaak terecht? Hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit?

Ben je vaak buiten? Dan is een goede windruisonderdrukking belangrijk. Personen met een actieve levensstijl en veel sociale contacten hebben baat bij een variërende microfoon en verschillende luisterprogramma’s. Die garanderen je spraakbegrip ook in rumoerige ruimtes. Een goede connectie met je smartphone zorgt er dan weer voor dat vergaderingen en telefoongesprekken aangenamer worden. Indien je veel weg bent van huis, kan een afregeling op afstand nuttig zijn. Samen met je audioloog bekijken we welke kenmerken passen bij jouw levensstijl.

widex evoke hoortoestel aanpassen via smartphone app man

Het esthetische is ook belangrijk

Een belangrijk element voor anderen, is dan weer de (on)zichtbaarheid van een hoortoestel. Iemand die een in-het-oor, of onzichtbaar gehoorapparaat wil dragen, kiest uit een beperkter gamma. Als uiterlijk minder belangrijk is, kies je best voor een luidspreker-in-het-oor apparaat. Da’s iets meer zichtbaar is, maar nog steeds subtiel.

Primeert de kwaliteit van je gehoor boven alles, en is de zichtbaarheid van je apparaat dus ondergeschikt? Dan raden we een groter model aan. Die zijn intussen bijna allemaal oplaadbaar. Gedaan met batterijen!

Jammer genoeg zijn niet alle esthetische opties voor iedereen beschikbaar. Bij mensen met een hele smalle gehoorgang is het vaak niet mogelijk om het gehoorapparaat volledig onzichtbaar te maken. In het geval van fors gehoorverlies is een achter-het-oor gehoorapparaat soms de enige optie.

Motoriek en gebruik

Een verminderde motoriek kan gevolgen hebben voor het gebruik van je hoorapparaat. Denk bijvoorbeeld aan het inbrengen van een hoortoestel en het vervangen van de batterijtjes. Die zaken kunnen soms wat lastiger worden. In dat geval raden we een oplaadbaar systeem aan. Deze gehoorapparaten zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan een afstandsbediening. Hierover vind je meer vrijblijvende uitleg van onze audioloog.

Service, het belangrijkste aspect!

Maar wat ben je met een hoortoestel van de beste klasse als de service na jouw aankoop niet tegemoetkomt aan je verwachtingen? Die service omvat bijvoorbeeld het onderhoud en de bijregeling van je gehoorapparaat. Stel dat jouw toestel een flinke poetsbeurt nodig heeft, of dat je gehoor na verloop van tijd vermindert. In dat geval zit je goed met een levenslange service. Bij hoorcentrum Orena is dat één van onze belangrijkste peilers. Bij een levenslange service krijg je een vijfmaandelijkse controle van je toestel. Ook de bijregeling van het gehoorapparaat nadat je gehoor afneemt,  is belangrijk om optimaal te horen. Tenslotte krijg je ook een vervangtoestel bij herstelling.

Dus, wanneer je vraagt hoeveel een gehoorapparaat kost, hou je best ook rekening met de service na de aankoop. Dat betekent dat het goedkoopste apparaat niet altijd meteen het beste is, wanneer daar geen dienstverlening aan verbonden is.

Maar, wat kost dat dan ongeveer?

Gehoorapparaten zijn er in verschillende prijscategorieën. Onderstaande tabel geeft een indicatie van hoeveel een gehoorapparaat kost op basis van de uitvoering en de situatie waarin je ze wil gebruiken. Je zult daarbij ook zien waarom het belangrijk is om tijdens de gratis proefperiode verschillende apparaten uit te proberen naargelang je levensstijl!

Je ziet dus dat de prijs van een gehoorapparaat enorm afhangt van het gebruik.  Jouw persoonlijke hoorspecialist helpt je graag met de keuze van een hoortoestel dat écht past bij je levensstijl en behoeften.

Hoeveel kost een gehoorapparaat: prijstabel
De nieuwe Signia gehoorapparaten: wat je moet weten
De nieuwe Signia gehoorapparaten: wat je moet weten 992 558 Hoorcentrum Orena

De nieuwe Signia gehoorapparaten: wat je moet weten

De nieuwe Signia gehoorapparaten: wat je moet weten Signia is een Duits hoortoestellenbedrijf dat al 70 jaar bekend staat om zijn kwaliteit en precisie. Door zijn toptechnologie vindt het zijn plaats in de top drie van de meest hoogwaardige gehoorapparaten ter wereld. Maar wat zijn de kenmerken van een Signia gehoorapparaat?  We leggen je hieronder…

Tinitus: wat kan je doen?
Help, ik hoor een piep! Tinnitus: wat kan je doen? 2560 1920 Hoorcentrum Orena

Help, ik hoor een piep! Tinnitus: wat kan je doen?

Help, ik hoor een piep! Tinnitus: wat kan je doen? Vandaag is geluid niet meer weg te denken uit ons leven: muziek, werk, Netflix, gamen, … het is amper nog muisstil rondom ons. Gehoorklachten komen daardoor steeds vaker voor. Sommige mensen horen zelfs een bepaald geluid dat er helemaal niet is. Dit heet ‘oorsuizen’ of…

audioloog past hoorapparaat bij vrouw in hoorcentrum
Hoeveel kost een gehoorapparaat? 1600 900 Hoorcentrum Orena

Hoeveel kost een gehoorapparaat?

Wanneer je een gehoorapparaat wil aankopen, krijg je al snel te maken met uiteenlopende prijzen.

Laat een reactie na

Deel deze post