Wat zijn de beste hoortoestellen van 2023? - Hoorcentrum Orena

Wat zijn de beste hoortoestellen van 2023?

Ben jij op zoek naar het beste hoorapparaat voor jouw situatie? We bespreken de verschillende types hoortoestellen, gaan in op de voor- en nadelen en selecteerden de beste apparaten in elke categorie. Ontdek welk hoorapparaat het best bij jou past.

Een hoortoestel kopen is een grote stap. Niet alleen zijn er verschillende soorten apparaten, elk apparaat heeft z’n voor- en nadelen. In deze gids bespreken we de beste hoortoestellen van 2023 in elke categorie. Laten we starten met welk hoorapparaat het best bij je past.

Welk hoorapparaat past bij jou?

Welk toestel bij je past is afhankelijk van heel wat factoren. Laat je daarom bijstaan door onze ervaren audiologen. We delen met veel plezier onze kennis en expertise en vinden zo een oplossing die perfect past bij jou en je leefwereld.

Bovendien kan je via Orena Audiologie onze hoortoestellen ook gratis uitproberen. Op deze pagina geven we je alvast een overzicht van de beste hoortoestellen in 2023. Wil je meer info? Contacteer ons per mail of telefoon: onze experts staan altijd voor je klaar.

Welke soorten hoortoestellen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten hoortoestellen, maar wat is nu het beste hoortoestel? Het antwoord op deze vraag hangt af van persoon tot persoon. De beste hoorapparaten zorgen er namelijk niet alleen voor dat je weer goed kan horen, maar dat je ook weer volop kan genieten van het leven. Welk toestel het best bij je past, hangt af van volgende vragen:

 • Hoe zwaar is je gehoorverlies of gehoorschade?
 • Bevind je je vaak in lawaaierige omgevingen?
 • Vind je het belangrijk dat het hoortoestel zo onzichtbaar mogelijk is?
 • Welk hoortoestel voelt comfortabel voor jou?

Vervolgens zit het beste hoortoestel voor jouw situatie in één van deze drie categorieën:

 1. Hoorapparaten achter-het-oor
 2. Hoorapparaten met een kleine luidspreker in-het-oor
 3. Onzichtbare hoorapparaten in-het-oor

Lees verder om te ontdekken welke de beste hoorapparaten zijn binnen elke categorie…

subtiel achter-het-oor hoortoestel man grijs middelbare leeftijd

Achter-het-oor hoortoestel

Een achter-het-oor hoorapparaat of AHO-gehoorapparaat bestaat uit 2 delen: het hoortoestel zelf dat je achter het oor draagt; en een klein oorstukje. De twee delen worden met elkaar verbonden door een transparant slangetje. Het oorstukje wordt volledig op maat gemaakt van je gehoorgang en zorgt zo voor een perfecte pasvorm – en dus ook geluidskwaliteit.

Hoewel deze hoorapparaten achter het oor gedragen worden, vallen ze nauwelijks op dankzij hun discrete design. Bovendien kan je deze hoortoestellen volledig afstemmen op je leefwereld: zo kan je kiezen voor trendy kleuren of de behuizing net aanpassen aan je huidskleur of haarkleur.

Nog interessant om weten: tegenwoordig kan je ook kiezen voor oplaadbare hoorapparaten. Deze geven je het grote voordeel dat je geen extra batterijen op zak hoeft te hebben. Je kan de li-ion-batterij bijvoorbeeld gewoon ‘s nachts laten opladen terwijl je slaapt. Handig, toch?

Dit moet je weten over achter-het-oor hoorapparaten

Deze hoorapparaten zijn geschikt voor zowel lichte als zware vormen van gehoorverlies. Dankzij hun krachtige technologie helpen ze je goed horen in de meeste situaties. We sommen de belangrijkste voordelen en nadelen voor je op.

De voordelen van een achter-het-oor hoorapparaat

 • Ultiem draagcomfort dankzij het oorstukje dat op maat gemaakt wordt
 • Ook in lawaaierige omgevingen uitstekende geluidskwaliteit
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Vlot schoon te maken, zelfs als je veel oorsmeer aanmaakt
 • Beschikbaar als oplaadbaar hoortoestel met vaste batterij

De nadelen van een achter-het-oor hoorapparaat

 • Toestellen zijn iets groter
 • Achter-het-oor hoortoestellen zijn niet standaard oplaadbaar

Dit zijn de beste achter-het-oor hoorapparaten

Signia Motion Charge & Go NX

Laat je eigen stem natuurlijk klinken
Verbind rechtstreeks met je iPhone
Oplaadbare batterij die tot 24u lang meegaat
Kan niet rechtstreeks verbonden worden met Android-toestellen
signia hoorapparaat nieuwe technologie orena
 • De Signia Motion Charge & Go NX is een hoortoestel met een luidspreker achter het oor. Het is erg populair dankzij zijn ‘own voice pressing’ (OVP)-functie. Die zorgt ervoor dat je eigen stem heel natuurlijk zal blijven klinken.

  Daarnaast kan je met dit hoorapparaat direct geluid streamen van bijvoorbeeld je tv, iPhone of Android toestel. Zo geniet je tot 24 uur lang van je favoriete films en muziek.

  De Signia Motion Charge & Go NX beschikt over het ‘Made for iPhone’ label. Zo verbind je je hoorapparaat rechtstreeks met je favoriete Apple-producten. Met een StreamLine Mic stream je via bluetooth ook externe audio van bijvoorbeeld je Android smartphone streamen.

  Dankzij de vaste batterij laad je de Signia Motion Charge & Go NX snel en eenvoudig op via een externe oplader. Geen geklungel meer met aparte batterijen, dus. Bovendien schakelen de hoorapparaten zichzelf automatisch uit zodra je ze in de lader plaatst. Neem je je hoortoestel weer uit de lader, dan gaan ze ook weer automatisch aan.

  Meer weten over de Signia Motion Charge & Go NX? Onze audiologen staan voor je klaar!

Widex EVOKE Fashion Power

Zelflerende technologie die zich aanpast aan jouw voorkeuren
Beschikt over app om volume bij te stellen
Optimale onderdrukking van omgevingslawaai
Kristalheldere geluidskwaliteit
Geen oplaadbare batterij
Kan externe audio niet rechtstreeks streamen
 • Widex EVOKE™ hoorapparaten zijn een indrukwekkend staaltje technologie. Het gaat hier namelijk om het eerste én (voorlopig enige) zelflerende hoorapparaat ter wereld. Dankzij deze innovatieve aanpak kan dit hoortoestel met luidspreker achter het oor elke geluidsomgeving nog beter in kaart brengen. Bovendien onthoudt het ook jouw persoonlijke voorkeuren per omgeving. Zelfs wanneer je er nog niet geweest bent.

  De Widex EVOKE Fashion Power kan bediend worden via de ToneLink applicatie: een handige app waarmee je bijvoorbeeld het volume kan regelen via jouw iPhone, Android smartphone, iPad of tablet. Daarnaast blinkt dit hoortoestel uit in lawaaionderdrukking. Dat maakt van de Widex EVOKE een van de beste hoorapparaten voor fans van een heldere geluidskwaliteit.

  Als we dan toch enkele nadelen zouden moeten opsommen: dit toestel is niet oplaadbaar. Je zal met andere woorden regelmatig de batterijen moeten wisselen. Tot slot beschikt dit apparaat niet over een Bluetooth-verbinding of ‘Made for iPhone’ label. Dat betekent dat je een extern accessoire nodig hebt om bijvoorbeeld het geluid van een film te streamen naar je hoorapparaat.

  Meer weten over de Widex EVOKE Fashion Power? Onze audiologen staan voor je klaar!

Luidspreker in-het-oor hoortoestel

Een luidspreker-in-het-oor hoortoestel of LIHO-gehoorapparaat is een gemoderniseerde versie van het klassieke hoorapparaat dat achter het oor gedragen wordt. In tegenstelling tot die toestellen is dit type uitgerust met een klein luidsprekertje per oor.

Hierdoor valt het design nog discreter uit dan de hoorapparaten die achter het oor gedragen worden. Uiteraard kan je ook hier het ontwerp van de behuizing afstemmen op bijvoorbeeld je huidskleur of haarkleur. Of, in andere woorden: mensen zullen nauwelijks merken dat je een hoorapparaat draagt.

Dit minimalistische ontwerp, in combinatie met strakke features, maakt van dit type hoortoestellen een van de populairste en beste gehoortoestel op de markt.

Van features gesproken: de meeste hoorapparaten met luidspreker in het oor zijn uitgerust met Bluetooth. Zo kan je je gehoorapparaat rechtstreeks verbinden met bijvoorbeeld je smart TV, smartphone of laptop. Films bekijken, muziek beluisteren of oproepen beantwoorden: het kan allemaal.

Tot slot zijn er in deze categorie steeds meer oplaadbare hoorapparaten beschikbaar. Zo kunnen zowel jij als je gehoorapparaat de batterijen opladen tijdens een deugddoende nachtrust.

Dit moet je weten over LIHO hoorapparaten

Luidspreker-in-het-oor hoorapparaten zijn vooral geschikt voor lichte vormen van gehoorverlies. Dankzij technologische innovaties kunnen ze eventueel ook bij zware vormen van gehoorschade helpen. Hoewel we bij zwaar gehoorverlies doorgaans een achter-het-oor hoorapparaat aanraden, geven we je graag de kans om een hoortoestel met luidspreker uit te testen tijdens de gratis proefperiode. Hier volgen de belangrijkste voor- en nadelen:

signia xperience pure charge go x luidspreker in-het-oor hoorapparaat

De voordelen van een LIHO hoortoestel

 • Bijna onzichtbaar
 • Geen verlies van geluid dankzij luidspreker die dicht bij het trommelvlies zit
 • Beschikbaar als oplaadbaar hoortoestel met vaste batterij
 • Compatibel met Bluetooth
 • Ultiem draagcomfort dankzij licht en discreet design

De nadelen van een LIHO hoortoestel

 • Het kleine toestel vraagt enige behendigheid om het in en uit te doen
 • Meer onderhoud nodig, zeker wanneer je veel oorsmeer aanmaakt

Dit zijn de beste luidspreker-in-het-oor hoortoestellen

Signia Pure Charge & Go X

Innovatieve sensoren voor kristalheldere geluidskwaliteit
Oplaadbare batterij met snellaadfunctie
Batterij gaat 20% langer mee
Ingebouwde bluetooth-functie om externe audio te streamen
Verbind rechtstreeks met je iPhone
beste hoorapparaten signia xperience pure charge go liho hoorapparaat
 • De Signia 7X Pure Charge & Go X hoorapparaten hebben een vaste batterij met maar liefst 20% extra capaciteit. Dat betekent dat de batterij van je toestel langer meegaat én bovendien gemakkelijk opgeladen kan worden met de bijgeleverde Inductive Charger II.

  Daarnaast beschikt de Signia 7X Pure Charge & Go X als eerste oplaadbare hoortoestel over geïntegreerde bewegingssensoren en akoestische sensoren. Deze technologische innovatie resulteert in een kristalheldere geluidskwaliteit, waar je ook bent.

  De Signia 7X Pure Charge & Go X heeft een ‘Made for iPhone’-label en beschikt over een ingebouwde bluetooth-functie. Zo kunt je de externe audio van bijvoorbeeld films, muziek of telefoongesprekken rechtstreeks streamen naar je hoorapparaat.

  Meer weten over de Signia 7X Pure Charge & Go X hoorapparaten? Onze audiologen staan voor je klaar!

Widex Evoke Fusion 2

Herkent het verschil tussen specifieke geluidsomgevingen
Ingebouwde bluetooth-functie om externe audio te streamen
Verbind rechtstreeks met je iPhone
Zelflerend hoorapparaat voor gepersonaliseerde ervaring
Beschikt over app om volume aan te passen
Geen oplaadbare batterij
widex evoke fusion 2 hoorapparaat in-het-oor
 • De Widex EVOKE™ Fusion 2 hoorapparaten leveren fantastische geluidskwaliteit en zien er bovendien ook heel elegant uit. Net als zijn grotere broertje, de Widex EVOKE™ Fashion Power die achter het oor gedragen wordt, pakt dit hoortoestel uit met de nieuwste technologie.
  Deze innovatieve aanpak maat van Widex EVOKE™ de eerste en enige zelflerende hoorapparaten ter wereld. Dat betekent dat dit toestel geluiden uit je omgeving nog beter kan analyseren en die analyse kruist met jouw persoonlijke voorkeuren.

  Zo kan dit hoorapparaat bijvoorbeeld perfect het verschil herkennen tussen muziekgenres, en bijvoorbeeld ook het verschil tussen een vergadering of een familiefeest. Waar je ook bent, de Widex EVOKE™ Fusion 2 zorgt voor ultieme geluidskwaliteit.

  Daarnaast zijn deze hoorapparaten oplaadbaar. Dat betekent dat ze een vaste batterij hebben in plaats van batterijen die je zelf moet verwisselen. Deze toestellen kun je bijvoorbeeld in de bijgeleverde oplader steken voor het slapengaan.

  Tot slot kan je het volume van de Widex EVOKE™ Fusion 2 gemakkelijk aanpassen via de ToneLink applicatie: een handige app voor je iPhone, Android smartphone, iPad of tablet. Rechtstreeks streamen via bluetooth lukt jammer genoeg niet. Hiervoor heb je een klein accessoire nodig.

  Meer weten over de Widex EVOKE™ Fusion 2 hoorapparaten? Onze audiologen staan voor u klaar!

Onzichtbare hoorapparaten

Hoorapparaten die onzichtbaar zijn voor de buitenwereld: het is de wens van veel klanten die bij ons aankloppen met hun voorschrift van de NKO-arts. Ze willen een oplossing die hen in staat stelt om weer goed te horen, zonder dat het erg opvalt.

Afhankelijk van je type gehoorverlies kan een IIC (Invisible In the Canal) of CIC (Completely In the Canal) hoorapparaat aangewezen zijn. Deze bijna tot volledig onzichtbare hoorapparaten zijn ontworpen om zo weinig mogelijk op te vallen. Daarnaast zijn ze heerlijk comfortabel om te dragen – zeker als je een bril draagt.

Diep in de gehoorgang geplaatst voor maximale discretie

Dit type hoorapparaat is het kleinste hoorapparaat dat er bestaat. Ze worden diep in de gehoorgang geplaatst en zijn daardoor echt volledig onzichtbaar. Hoewel het toestel op maat ontworpen wordt van de drager, is niet elk oor geschikt voor dit type onzichtbaar hoorapparaat. Onder meer de breedte en vorm van je gehoorgang zijn hier doorslaggevend.

Doordat een onzichtbaar hoorapparaat zo klein is, is er vaak geen ringleiding of schakelaar om bijvoorbeeld het volume bij te stellen. De nieuwste toestellen lossen dit euvel op via een gebruiksvriendelijke app op je smartphone. Andere werden ontworpen met een handige afstandsbediening.

Elk voordeel komt met een nadeel

Opgelet, onzichtbare hoorapparaten hebben een beperkte batterijduur in vergelijking met toestellen die achter het oor gedragen worden of een luidspreker in het oor hebben.

Daarnaast is de hoogwaardige elektronica ook gevoeliger aan eventuele defecten. Hou er daarnaast ook rekening mee dat hier vaak geen Bluetooth-verbinding beschikbaar is. Vraag onze audiologen zeker voor meer info als dit voor jou een belangrijke feature is!

Zoek je een onzichtbaar hoorapparaat dat je rechtstreeks kan verbinden met je iPhone, iPad of Mac? Let dan specifiek op het ‘Made for iPhone’ label. Als je toestel dit label niet heeft, kan je altijd een streamer gebruiken tijdens het telefoneren.

Dit moet je weten over onzichtbare hoorapparaten

Onzichtbare hoorapparaten worden diep in het oor geplaatst en sluiten de gehoorgang volledig af. Deze hoortoestellen zijn dan ook enkel geschikt bij lichte tot matige gehoorschade. Bij hoogtonig gehoorverlies raden we je aan om een hoorapparaat uit te testen met een luidspreker in het oor, of eentje dat achter het oor gedragen wordt.

Voordelen

  • Onzichtbaar hoorapparaat
  • Natuurlijk geluid door de plaatsing vlakbij je trommelvlies
  • Ultiem comfort als je een bril draagt
  • Geen irritaties achter de oorschelp
  • Minder last van windgeruis
  • Gehoorapparaat bestaat uit één stuk

Nadelen

 • De elektronica is gevoeliger voor defecten
 • Minuscule ontwerp vraagt enige handigheid
 • Vaak geen Bluetooth-verbinding beschikbaar
 • Vaak geen schakelaar om volume bij te stellen
 • Moet vaker gereinigd worden dan zichtbare hoorapparaten
 • Batterij moet sneller vervangen moet worden (3-5 dagen)

Dit zijn de beste onzichtbare hoorapparaten

Signia Silk X

Een van de kleinste hoorapparaten op de markt
Past zich aan aan verschillende geluidsomgevingen (kantoor, feest,…)
Je hoeft geen afdrukken van je gehoorgang te laten maken
Geschikt om tinnitus te behandelen
TouchControl app is compatibel met iOs en Android
Niet rechtstreeks verbindbaar met iPhone
Geen ingebouwde bluetooth-connectie
Niet oplaadbaar
beste hoorapparaat onzichtbaar signia silk x
 • De Signia Silk X is een van de beste onzichtbare hoorapparaten op de markt. Dit toestel is 20% kleiner dan zijn voorganger – de Silk Primax – en dus écht onzichtbaar voor je omgeving! Dit hoorapparaat onderscheidt zich van andere merken dankzij een innovatief ontwerp met siliconen sleeves in verschillende maten: in plaats van eerst per oor een afdruk te moeten laten maken van de gehoorgang, kan je dit gehoorapparaat meteen in je oor plaatsen.

  Ook technologisch is de Signia Silk X een echte krachtpatser. Dankzij de CROS feature kan geluid van één oor naar het andere gestreamd worden.

  Tot slot beschikken de nieuwste versies van de Signia Silk X over hoogkwalitatieve specs om bijvoorbeeld windruis of echos te beperken. Tinnitus behandelen kan met 4 verschillende soorten ruis en oceaangeluiden.

  Als we een paar minpuntjes zouden moeten geven, zou het waarschijnlijk zijn dat de Signia Silk X niet oplaadbaar is en geen Bluetooth-functie heeft.

Widex Evoke CIC-Micro

Onzichtbaar hoorapparaat op maat van je gehoorgang
Past zichzelf aan in verschillende settings
Onderdrukt storende geluiden zoals windruis
Beschikt naast app over volume- en programmaknop
Geen oplaadbare batterij
Geen ingebouwde bluetooth-connectie
Niet rechtstreeks verbindbaar met iPhone
widex evoke 200 cic micro onzichtbaar hoorapparaat vrouw
 • De Widex EVOKE™ 200 CIC-Micro hoorapparaten zijn de onzichtbare helden uit de Widex-familie. Deze hoortoestellen bevatten zelflerende technologie. Op basis van jouw persoonlijke voorkeuren leren ze welke instellingen het best passen bij een specifieke situatie. Meeting, kantoor, familiefeest of concert: dit hoortoestelletje past zich automatisch aan.

  Daarnaast onderdrukt de Widex EVOKE™ 200 CIC-Micro ook storende geluiden zoals bijvoorbeeld windruis of plotse, scherpe geluiden zoals het rinkelen van sleutels.

  En met de ingebouwde knop schakel je vlot tussen de verschillende programma’s of pas je het volume aan. Uiteraard kan dat ook via een handige app.

  De Widex EVOKE™ CIC-Micro hoorapparaten zijn een geschikte keuze voor zowel licht als zwaar gehoorverlies. Zoek je onzichtbaar hoortoestel om ook tinnitus te behandelen? Dan raden we je aan naar andere toestellen te kijken. Zoals bijvoorbeeld de Signia Silk X.

  Meer weten over de Widex EVOKE™ CIC-Micro hoorapparaten? Onze audiologen staan voor je klaar!

Openingsuren

Om je van de beste service te voorzien werkt jouw persoonlijke Orena audioloog enkel op afspraak.

Service aan huis

Voor mensen die moeilijker te been zijn of wat verder wonen, komen wij gratis aan huis.

In samenwerking met

Maak een
afspraak

Maak een afspraak bij jouw persoonlijke audioloog door te bellen naar het nummer 0471 79 37 46 of via onderstaande link.

Service aan huis

Je persoonlijke audioloog aan huis

Is het moeilijk om tot bij ons te komen of heb je een dringende hulpvraag? Doe dan beroep op onze vliegende audiologen. Ze komen helemaal gratis bij je aan huis.

De one-stop-shop

Niet enkel voor gehoorproblemen

Je vindt Orena steeds in combinatie met een Orthoshop die op zijn beurt verbonden is aan een lokale thuiszorgapotheker. Op die manier bieden we je diverse medische zorgen onder één dak.

De one-stop-shop voor jouw gezondheidszorg

Orena is de gehoorpartner van OrthoShop. Al onze service centra zijn verbonden aan een OrthoShop. Daarom ben je naast hoorzorg ook aan het juiste adres voor thuiszorg, orthopedische -en mobiliteitshulpmiddelen.