Achter het oor apparaten - Hoorcentrum Orena

Achter-het-oor hoorapparaten

Zoals de naam zegt, bevindt een achter-het-oor apparaat zich aan
de buitenzijde van het oor. Toch is het toestel nauwelijks zichtbaar dankzij het discrete design. Het bestaat uit twee delen die verbonden worden door een transparant slangetje: het hoortoestel zelf (dat op de oorschelp rust) en een klein oorstukje (dat in het oor geplaatst wordt).

Is dit een goede
oplossing voor mij?

Het achter-het-oor apparaat is geschikt voor alle vormen van hoorverlies. Het is beschikbaar in allerlei kleuren (van felle kleuren tot neutrale huids- en haarkleuren). Tegenwoordig bestaan er zelfs hoorapparaten die je ’s nachts in het stopcontact kan opladen.


De voordelen

Ultiem draagcomfort dankzij een op maat gemaakt oorstukje

Uitstekende geluidskwaliteit, ook in lawaaierige omgevingen

Gemakkelijk in gebruik

Eenvoudig schoon te maken, zelfs bij veel oorsmeer

Beschikbaar als oplaadbaar hoortoestel met vaste batterij


De nadelen

Iets groter van formaat dan een in-het-oor of onzichtbaar hoorapparaat

Niet standaard oplaadbaar


Wat zijn de beste achter-het-oor apparaten?
Signia Motion
Charge & Go NX

De Signia Motion Charge & Go NX laat je eigen stem natuurlijk klinken (‘own voice pressing’). Daarnaast stelt het ‘Made for iPhone’ label je in staat om je hoorapparaat te verbinden met je iPhone. Met een StreamLine Mic kan je ook vanaf een Android-toestel geluid streamen. Dankzij de vaste batterij laad je de Signia Motion Charge & Go NX bovendien snel en eenvoudig op via een externe oplader. De batterij gaat tot 24 uur mee.

Widex EVOKE
Fashion Power

De Widex EVOKETM Fashion Power is het eerste én (voorlopig) enige zelflerende achter-het-oor apparaat ter wereld. Dankzij een innovatieve techniek kan dit hoortoestel elke geluidsomgeving in kaart brengen. Voor elke omgeving onthoudt het je persoonlijke voorkeuren en blinkt het uit in optimale lawaaionderdrukking. De Widex EVOKE Fashion Power kan bediend worden via de ToneLink app (vb. volumeregeling). Het apparaat beschikt niet over een oplaadbare batterij of bluetoothverbinding.